Rasa betul betul bersih ke cuci muka tu ? Baca tips ni kalau nak cara betul cuci muka !

Selama ni, kita rasa macam betul je cuci muka dengan pembersih muka. Tapi sebenarnya betul ke dah bersih tu ? Nak tahu tips cara cuci muka dengan bersih sehingga ke dalam liang pori ? Jom baca tips yang sangat mudah ni : 1) Pencuci Muka Yang Sesuai Pertama sekali, pilihkan pencuci muka yang bersesuaian dengan […]

Kenali Apa Itu Jeragat & Ketahui Punca & Jalan Penyelesainnya

Apa itu Jeragat ? Jeragat ialah tompok-tompok kecil yang memenuhi bahagian muka anda seperti dahi, pipi, hidung, dan kawasan sekitar mulut. Tompok jeragat selalunya berwarna lebih gelap dari warna kulit asal dan ini menyebabkan tona kulit anda kelihatan tidak sekata. Bagi mereka yang berkulit cerah, kebiasaannya tompok jeragat akan berwarna coklat manakala mereka yang berkulit […]

MINUMAN FIBER UTK SIHAT, BERGAYA & BENTUK BADAN MENARIK

Usus besar atau kolon yang sihat menjamin kesihatan yang optima. Kolon yang kotor dan tersumbat adalah punca kepada pelbagai penyakit moden hari ini. Kolon (usus besar) kotor dan tersumbat (sembelit) menjadi ‘sarang’ pembiakan dan pembusukan bakteria yang akan menghasilkan pelbagai toksin yang merbahaya dan menjadi punca pelbagai masalah penyakit dan boleh mengancam nyawa kita. Apabila […]

BAHAYA MERKURI DALAM PRODUK KOSMETIKS

AWAS . DISEBALIK WAJAH YANG CERAH BERSERI .. SILA BUAT UJIAN DARAH atau UJIAN URIN – KOT-KOT ADA MERKURI Apa pun jenis kulit anda, penggunaan produk penjagaan kulit mesti lah untuk membantu kulit anda dan bukan untuk  merosakkannya. Ketika rakyat Malaysia ghairah menjaga kecantikan, Kementerian Kesihatan Malaysia sering memberi amaran bahawa pengguna mesti mengelak produk […]

OTAK SIHAT MINDA CERGAS

Anak-anak adalah anugerah yang tidak ternilai tingginya.  Mereka adalah penyambung generasi dan pemimpin masa depan. Sebagai ibubapa kita semestinya inginkan anak-anak PERTUMBESARAN SIHAT, BERTENAGA & PINTAR..supaya mereka boleh hidup dengan lebih berkualiti. Amalan Pemakanan Kanak-kanak yang baik Prestasi kognitif (aktiviti mental) kanak-kanak dipengaruhi oleh status pemakanan mereka. Kajian mendapati penjagaan pemakanan yang baik akan membantu […]

Kulit GLOWING Dengan Hanya Menggunakan Buah Tomato

Semua orang tahu kan khasiat & kebaikan BUAH TOMATO ni? Tapi admin nak share jugak cara nak dapatkan kulit glowing mowing dengan buah tomato. Tengok gambar je dah yummy yummy hehe So, ni beberapa tips untuk dapatkan kulit glowing dari buah tomato : 1) Ambil sebiji tomato & sebiji lemon. Perah tomato & lemon untuk […]

Love for e-commerce boosting Malaysian small businesses, survey shows.

Embracing e-commerce has put Malaysian small businesses ahead of other developed countries in the Asia Pacific, a survey by CPA Australia revealed today. The global accounting body said its survey showed that 69 per cent of Malaysian small businesses reported growth in the last 12 months and 72 per cent expected to grow in the […]